Novinky z Moravské ligy TFA

V letošním roce proběhne již 4. ročník série závodů Moravské ligy TFA, o které vás ve zpravodaji pravidelně informujeme. Kvůli opatřením souvisejícím s nouzovým stavem a pandemií koronaviru v České republice se nám však opozdí start Ligy. První závod měl proběhnout v neděli 19. dubna, avšak musel být odložen na podzimní část sezóny. I další závody se nám postupně posouvají na pozdější termíny, ale doufáme, že budeme moci odstartovat co nejdříve. Čas navíc, který tak máme, věnujeme zlepšení organizace a zavádění novinek, které snad ještě vylepší kvalitu našich závodů.

Mimo to také jsme také navázali na naši charitativní činnost z minulých let a posunuli ji zase o kousek dále. Svět je momentálně tak nějak paralyzovaný a většina zpráv se věnuje nákaze koronavirem, ale nesmíme a ani nechceme zapomínat na to, že všude jsou lidé všech věkových kategorií, které trápí spousta dalších nemocí, které jen tak ze světa nevymizely.

Jak všichni dobře víte, ML TFA dlouhodobě podporuje boj s jednou z těch nejzákeřnějších a snaží se ho ulehčit hlavně dětským pacientům. Proto jsme letos navázali spolupráci s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek a založili transparentní účet, na který budeme po celý rok shromažďovat dobrovolné příspěvky, abychom mohli výtěžek věnovat Krtkovi. 

Krtek má za cíl rozšiřovat možnosti léčby a zabezpečovat komplexní podporu péče o onkologicky nemocné děti na Klinice dětské onkologie FN Brno, kam pravidelně vozíme hračky vybrané ve sbírce na našich závodech. Více informací najdete na http://krtek-nf.cz .

Zapojit se můžete i Vy. Svůj dobrovolný finanční příspěvek můžete poslat na transparentní účet Moravské ligy TFA, číslo účtu je: 2601773032/2010
Přispět lze samozřejmě jednorázově, ale i trvalým příkazem na menší částky. Jsme si vědomi, že nás čeká nelehké období a o to srdečněji děkujeme za každý Váš příspěvek.

Za tým organizátorů ML TFA

Veronika Kadlecová